Szent László királyunk nagy tetteiből

Szent László történelmünk egyik legkimagaslóbb alakja. Uralkodásának idején nem élt olyan király földrészünkön, aki ujjat mert volna húzni vele. Nagy tekintélye volt körbe-kereken az ország határain kívül is. Éppen egy hadjárat után tért volna haza Szlavóniából, amikor arról értesült, hogy a kunok betörtek Erdélybe, nagy pusztításokat végezvén. Azon nyomban utánuk vetette magát, utol is érvén őket a Temes folyónál. Rettentő serege szempillantás alatt szétverte a kunok hordáit. A foglyul ejtett betolakodókat végigszemlélve, szigorú tekintetével mustrálva őket, kemény parancsot adott vitéz katonáinak. A rejtvény színes sorai László király parancsának szavait tartalmazzák.


 

Hogyan fejtsd meg a rejtvényt?

Fejtsd meg online a skandináv típusú rejtvényt a legegyszerűbb módon! Csak kattints rá egy meghatározásra, és a nyíl irányában, a kijelölt sorba írd be a megfejtést. Próbáld meg így kitölteni az ábrát. Ha talán van olyan szó, amit nem sikerült megfejteni, sebaj, a Doki segít!

Az ábra bal oldalán segédeszközöket találsz. Az „Ellenőrzés” ikonra kattintva megtudod, melyik betű (vagy szó) lett helytelenül beírva. Kijavíthatod ezeket, ha újból a meghatározásra kattintsz, majd beírod helyesen az illető szót. Ha pedig semmiképpen sem megy, megkérdezheted a Dokitól a megfejtést: a „Betűt mutat” ikon megadja az illető mezőben lévő helyes betűt, a „Szót mutat”-ra rákattintva pedig akár az egész szót is megkaphatod.

A Doki véleménye azonban az, hogy csak végső esetben folyamodj az ilyen könnyű megfejtéshez. Inkább próbáld meg magad kitölteni az ábrát, használd ki a végsőkig egy keresztrejtvény adta szórakozási lehetőséget.
Lehet, hogy teljesen elrontottál mindent, és újra szeretnéd kezdeni? Csak kattints az „Újra” ikonra, máris kitöröltél minden beírott szót, és kezdheted elölről! Próbálkozz újra, hátha most sikerülni fog!

Egy keresztrejtvény fejtőnek az a legnagyobb öröm, ha sikerül egy rejtvényrácsot teljesen kitöltenie. Vagy legalább a poént sikerül megtalálnia. Ez pedig a Doki rejtvényei esetében nem megvalósíthatatlan. Hiszen a feladványok nem nehezek, játszi könnyedséggel megoldhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a Doki állítása is az, hogy „A legjobb rejtvény az, amelyiket meg lehet fejteni!”
Az egybetűs szavak meghatározása (zárt betűk) csak tájékoztató jellegű. Ezeket úgy is beírhatod, ha csak egyszerűen az általuk elfoglalt üres mezőre kattintsz.
Jó szórakozást, visszavárunk oldalunkra, folyamatosan újabb és újabb feladványokkal jelentkezünk!